Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wehe-den Hoorn

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Wehe-den Hoorn maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bekijkt u bruikbare gegevens met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, de werking, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1700 tot maar liefst €9200, incl. plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Het Hogeland | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9964
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 10

Kosten traplift Wehe-den Hoorn april 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €6.900 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Wehe-den Hoorn. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.650 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.400 – €8.800€2.750 – €5.6004,5 uur
Meerdere bochten€6.450 – €10.700€3.750 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €13.200€4.550 – €10.800Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Wehe-den Hoorn.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wehe-den Hoorn is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u tot wel 45% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wehe-den-hoorn-9964

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Wehe-den Hoorn voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Inwoners met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een lift laten plaatsen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Wehe-den Hoorn vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire mogelijkheden laten zien en informeert welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook liften monteren in Wehe-den Hoorn.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Wehe-den Hoorn.

Populaire merken
In uw omgeving zijn enkele betrouwbare ontwikkelaars operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten beloven een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden 5 goede leveranciers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe. Erkende dealers van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Wehe-den Hoorn binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Dealers als Minivator & RecentLift verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 160.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wehe-den Hoorn is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Wehe-den Hoorn hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis valt dit binnen een marge van 120 KG & 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie