Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eenrum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Eenrum vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zonder risico en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Via deze pagina leest u bruikbare details m.b.t. trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de onkosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2300 tot wel €10200, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift maart 2023 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Het Hogeland | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9967
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Eenrum maart 2023

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt bepaald door 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk zijn er extra kosten voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Eenrum. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.600 – €2.2004 uur
1 bocht€5.450 – €9.900€3.450 – €5.9001/2 dag
Twee bochten€5.750 – €11.900€4.200 – €7.000Eén dag
Spiltrap€8.500 – €12.200€5.500 – €9.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eenrum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Eenrum kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u tot wel 55% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer showrooms kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-eenrum-9967

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel soorten hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Eenrum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.450 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Het Hogeland. Mensen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een traplift kopen die matcht met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of meteen hulp aanvragen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Eenrum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u de populaire systemen introduceren en geeft aan welk systeem in lijn is met uw budget en situatie. Een groot deel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Eenrum.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Eenrum.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal professionele traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten werken met een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende betrouwbare leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Gerenommeerde verkopers van merken als deze zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Eenrum binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Stannah + Heymer verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Eenrum is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Eenrum hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal valt dit binnen een marge van 125 KG en 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie