Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Warfhuizen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Warfhuizen kan u daarbij helpen! Flink wat senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en probleemloos blijven genieten van uw woning. Via Trapliftexpert.nl bieden wij nuttige beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, technische details, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1500 & €9700, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHet Hogeland | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9966
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Warfhuizen maart 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Warfhuizen. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.550 – €2.3504 uur
1 bocht€4.650 – €9.200€2.900 – €5.0005 uur
2 bochten€5.650 – €10.200€4.200 – €7.8001 dag
Spiltrap€7.700 – €12.800€4.500 – €9.000Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Warfhuizen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Warfhuizen is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 50% – 60% op de aankoopprijs. Ook is dat een duurzame investering. Veel verkopers hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-warfhuizen-9966

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Warfhuizen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder verkoopt men buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.900 inclusief installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren comfortabel in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist verkent of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een lift laten plaatsen die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Warfhuizen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u geschikte mogelijkheden introduceren en geeft aan welk type lift past in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In het schema hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Warfhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Warfhuizen.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele goede ontwikkelaars met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars staan voor een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf populaire merken Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Minivator, Platinum, Triwa. Populaire verkopers van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, Smienk, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het vinden van een prettige huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Warfhuizen binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn en Strobbe bieden een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Warfhuizen is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Warfhuizen communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie