Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ulrum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Ulrum maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina bekijkt u bruikbare details ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de onkosten, de WMO regelingen en veiligheid. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schommelen tussen €1750 tot zo’n €10000, incl. montage.
 • Soms ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift maart 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Het Hogeland | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9971
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Ulrum maart 2023

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 incl. montage.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Ulrum. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.650 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.350 – €9.700€3.300 – €6.8001/2 dag
2 bochten€5.950 – €11.100€4.000 – €7.0005,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €13.800€5.200 – €9.5006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ulrum.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Ulrum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u al snel 45% op de aanschafwaarde. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer merken hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-ulrum-9971

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Ulrum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast bestaan er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 incl. montage.De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type kopen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Ulrum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende uitvoeringen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. De meeste dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Ulrum.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Ulrum.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse professionele fabrikanten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten focussen zich op een snelle levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal betrouwbare traplift fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer. Grote montagepartners van deze modellen zijn Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het kopen van een prettige huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Ulrum binnen een paar weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Otolift & Heymer verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Handicare 1100.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ulrum is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ulrum benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 115 KG en 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie