Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kloosterburen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Kloosterburen biedt uitkomst! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op deze pagina bekijkt u belangrijke informatie ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, de werking, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €2300 en €9700, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHet Hogeland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9977
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Line

Kosten traplift Kloosterburen maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.000.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder bieden wij indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Kloosterburen. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.800 – €2.300halve dag
1 bocht€5.500 – €9.200€2.550 – €5.500Dagdeel
Meerdere bochten€5.550 – €11.000€4.350 – €7.900Eén dag
Draaiende trap€7.650 – €14.100€4.650 – €9.300Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Kloosterburen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Kloosterburen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u zo 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer showrooms kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-kloosterburen-9977

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Kloosterburen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Het Hogeland. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een systeem laten installeren dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of wilt u een aanvraag indienen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Kloosterburen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom/dealer in de omgeving. Een erkende adviseur kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en informeert welk model rijmt met uw budget en situatie. Veel verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Kloosterburen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Kloosterburen.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere erkende leveranciers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars waarborgen een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit verschillende betrouwbare traplift bouwers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Platinum, Strobbe, Extrema, Triwa. Erkende adviseurs van dergelijke merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Kloosterburen binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Otolift & Heymer verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kloosterburen is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Kloosterburen verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie