Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zoutkamp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Zoutkamp vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met bruikbare adviezen m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, de werking, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2000 tot zo’n €8700, inclusief montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHet Hogeland | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9974
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Zoutkamp mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop zijn er extra kosten voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.500 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder treft u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Zoutkamp. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.850 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.100 – €9.600€2.550 – €5.200halve dag
Twee bochten€5.900 – €10.300€3.700 – €7.1005,5 uur
Spiltrap€7.850 – €13.700€5.500 – €9.0006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zoutkamp.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zoutkamp is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u al snel 30% – 50% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-zoutkamp-9974

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Zoutkamp voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 inclusief montage. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit type beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Het Hogeland. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent verkent of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een stoellift selecteren die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Zoutkamp lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u de populaire systemen tonen en adviseert u over welk systeem matcht met uw trap, situatie en budget. Veel winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bieden wij leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Zoutkamp.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Zoutkamp.

Geschikte merken
In ons land zijn vijf erkende ontwikkelaars met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers verzekeren een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan diverse populaire leveranciers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Minivator, Platinum, Triwa, Strobbe. Betrouwbare aanbieders van de genoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het kopen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Zoutkamp al binnen 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Platinum en Extrema beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Zoutkamp is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zoutkamp werkt met een maximale draagkracht in KG. Standaard ligt dat tussen de 105 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort situaties zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie