Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lauwersoog

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Lauwersoog vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en moeiteloos van uw hele huis genieten. Via deze pagina treft u praktische beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2550 tot wel €9600, incl. montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift maart 2023 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Het Hogeland | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9976
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Lauwersoog maart 2023

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €6.950 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Lauwersoog. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.750 – €2.2004 uur
1 bocht€4.750 – €8.000€3.050 – €5.7005 uur
2 bochten€6.500 – €10.900€4.150 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €12.700€5.150 – €9.3005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Lauwersoog.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Lauwersoog is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u eenvoudig 45% op de aanschafwaarde. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Flink wat leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-lauwersoog-9976

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Lauwersoog voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 incl. installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een type kiezen die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Lauwersoog subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere mogelijkheden laten zien en informeert u over welk model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook liften monteren in Lauwersoog.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Lauwersoog.

Erkende merken
In Nederland zijn meerdere goede ontwikkelaars met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken beloven een snelle levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden diverse goede merken De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Minivator, Heymer, Platinum. Gerenommeerde installateurs van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Lauwersoog binnen één tot twee weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Platinum of Strobbe hebben een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare Freecurve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Lauwersoog is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Lauwersoog hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG tot 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie