Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oldenzijl

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Oldenzijl biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kan men zonder zorgen en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op deze site treft u waardevolle adviezen met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €1800 & €8500, incl. montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHet Hogeland | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9986
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 2000

Kosten traplift Oldenzijl april 2023

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs hangt af van twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder verstrekken wij indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Oldenzijl. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.800 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.700 – €8.300€2.700 – €6.4004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €11.600€4.000 – €7.1006,5 uur
Draaiende trap€7.800 – €13.400€5.200 – €9.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oldenzijl.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oldenzijl is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer leveranciers kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-oldenzijl-9986

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Oldenzijl voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 inclusief plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Het Hogeland. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een systeem kopen dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Oldenzijl zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u de populaire liften introduceren en vertelt welk merk/model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Oldenzijl.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met goede leveranciers van trapliften in Oldenzijl.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere populaire traplift bouwers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten verzekeren een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden meerdere betrouwbare ontwikkelaars De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema, Platinum. Grote verkopers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Oldenzijl binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Acorn & Extrema verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oldenzijl is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oldenzijl werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 135 KG en 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie