Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosternieland

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Oosternieland biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u veilig en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Onderstaand treft u bruikbare details omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u gratis een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2500 oplopend tot 9000, incl. installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHet Hogeland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9985
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Oosternieland april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Oosternieland. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.800 – €2.250Dagdeel
1 bocht€4.650 – €9.300€3.150 – €6.500Dagdeel
2 bochten€6.050 – €10.000€4.350 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€8.050 – €13.100€4.550 – €9.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosternieland.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Oosternieland kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u al snel 50% op de aanschafwaarde. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oosternieland-9985

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Oosternieland voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Tevens bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 inclusief montage. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een model uitzoeken die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Oosternieland onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire systemen introduceren en vertelt welke uitvoering past bij uw trap, situatie en budget. Het gros van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst bieden wij winkels en producenten die ook liften plaatsen in Oosternieland.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oosternieland.

Goede merken
In Nederland zijn diverse betrouwbare leveranciers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten bieden een korte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit diverse geschikte fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum, Heymer. Erkende installateurs van bovengenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Oosternieland binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Acorn en Strobbe hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Curve.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oosternieland is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oosternieland hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel valt dit binnen een marge van 135 KG tot 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie