Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Roodeschool

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Roodeschool biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site leest u handige tips inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kunt u zonder kosten en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1600 en €8000, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift april 2023 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHet Hogeland | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9983
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Roodeschool april 2023

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Tevens worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 of meer.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Roodeschool. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.300€1.550 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.750 – €8.200€3.150 – €6.2001/2 dag
2 bochten€5.900 – €11.800€4.350 – €8.0001 dag
Wenteltrap€7.750 – €13.500€5.450 – €9.500Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Roodeschool.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Roodeschool kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-roodeschool-9983

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Roodeschool voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Het Hogeland. Burgers met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een lift laten installeren dat past bij uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of meteen een aanvraag indienen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Roodeschool lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte opties tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij de situatie en het budget. De meeste showrooms hebben een divers aanbod. In het schema hieronder vindt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Roodeschool.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Roodeschool.

Professionele merken
In ons land zijn 5 populaire traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten hanteren een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit enkele geschikte traplift bouwers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Platinum, Extrema, Heymer, Minivator. Erkende dealers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het kopen van de beste huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de installatie van een traplift in Roodeschool al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Stannah of PractiComfort bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Roodeschool is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Roodeschool verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Meestal schommelt dat tussen de 105 KG en 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie