Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hornhuizen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Hornhuizen vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met waardevolle details t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2400 oplopend tot 8400, incl. montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Het Hogeland | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9978
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Hornhuizen juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.300 inclusief installatie.
 • Opties zoals een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder verschaffen we de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Hornhuizen. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.300€1.550 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.000 – €8.500€3.350 – €6.9004,5 uur
2 bochten€5.500 – €10.200€4.050 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€8.200 – €12.400€5.300 – €10.800Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hornhuizen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hornhuizen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is dat een duurzame investering. Meer en meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hornhuizen-9978

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hornhuizen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 incl. montage.De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en aanvullende opties als een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een systeem laten plaatsen die aansluit op uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel hulp aanvragen? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Hornhuizen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal opties demonstreren en informeert u over welke uitvoering past bij uw budget en situatie. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Hornhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Hornhuizen.

Bekende merken
In Nederland zijn verschillende populaire merken met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan bekend om een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende geschikte leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer. Betrouwbare dealers van dergelijke merken zijn TipTop, 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de installatie van een traplift in Hornhuizen binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Stannah + PractiComfort beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hornhuizen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hornhuizen benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen schommelt dat tussen de 120 KG en 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningtypes is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie