Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Uithuizen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Uithuizen biedt uitkomst! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site vindt u praktische specificaties over trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, de werking, de prijzen, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De kosten schommelen tussen €1950 en €9600, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift maart 2023 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHet Hogeland | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9981
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Uithuizen maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €6.950 of meer.
 • Extra opties als een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Uithuizen. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.700 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.500 – €9.100€2.500 – €5.4004,5 uur
Meerdere bochten€5.750 – €10.300€3.900 – €7.8006 uur
Draaiende trap€8.100 – €13.200€5.000 – €9.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Uithuizen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Uithuizen kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de nieuwprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Veel aanbieders bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-uithuizen-9981

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Uithuizen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap start bij €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 inclusief plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Het Hogeland. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert komt bij u thuis en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een systeem uitkiezen die rijmt met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct hulp aanvragen? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Uithuizen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift rijmt met uw wensen en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Uithuizen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Uithuizen.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 populaire fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten focussen zich op een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele bekende leveranciers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe. Bekende montagepartners van bovengenoemde merken zijn TipTop, Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het kopen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Uithuizen in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Otolift en Smienk bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000XXL.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Uithuizen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Uithuizen werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 140 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie