Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Uithuizermeeden

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Uithuizermeeden maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en moeiteloos naar boven en naar beneden. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met bruikbare informatie omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de prijzen, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten variëren tussen €2400 & €8500, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHet Hogeland | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9982
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Sadler

Kosten traplift Uithuizermeeden maart 2023

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.350 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Uithuizermeeden. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.850 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€4.750 – €8.900€2.800 – €5.7001/2 dag
Meerdere bochten€5.500 – €11.100€3.700 – €7.6001 dag
Wenteltrap€7.900 – €12.800€5.500 – €9.5005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Uithuizermeeden.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Uithuizermeeden is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 40% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-uithuizermeeden-9982

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Uithuizermeeden voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap start bij €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 incl. installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Het Hogeland. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Als u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een stoellift laten plaatsen die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u een WMO-melding doen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Uithuizermeeden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een showroom/dealer bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal stoelliften introduceren en informeert welke uitvoering in lijn is met de situatie en het budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel staan merken en winkels die ook liften installeren in Uithuizermeeden.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Uithuizermeeden.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele bekende fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan bekend om een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 goede leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Strobbe, Extrema, Platinum, Heymer. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het aanschaffen van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de montage van een traplift in Uithuizermeeden binnen een paar weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Minivator of Smienk verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Swing.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Uithuizermeeden is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Uithuizermeeden hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 100 KG & 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie