Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winsum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Winsum verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker leest u praktische adviezen betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u heel eenvoudig een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1600 tot wel €9600, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Het Hogeland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9773
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Winsum april 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook komen er additionele kosten bij voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.300 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Winsum. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.650 – €2.3504 uur
1 bocht€4.550 – €9.400€3.500 – €6.200halve dag
Twee bochten€6.550 – €11.600€4.250 – €7.7006 uur
Draaiende trap€8.450 – €14.100€4.650 – €9.500Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Winsum.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Winsum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u tot wel 50% – 60% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-winsum-9773

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passend model te vinden. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Winsum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.200 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 inclusief installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een lift uitzoeken die rijmt met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Winsum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u een aantal modellen demonstreren en geeft aan welk merk/model past bij de situatie en het budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Winsum.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Winsum.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere professionele leveranciers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In deze tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf betrouwbare producenten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Minivator, Heymer, Platinum. Bekende montagepartners van deze modellen zijn 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur kan u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de installatie van een traplift in Winsum binnen een paar weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Merken zoals ThyssenKrupp + TipTop verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Sadler.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Winsum is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Winsum werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis ligt dat tussen de 100 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie