Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Glimmen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Glimmen vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Via deze website bekijkt u nuttige adviezen met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Groningen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1650 tot wel €9300, inclusief montage.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift april 2023 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteGroningen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9756
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Glimmen april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.100 of meer.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Glimmen. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.850 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.700 – €8.200€2.600 – €6.7005 uur
Twee bochten€6.550 – €10.900€4.050 – €7.3006,5 uur
Spiltrap€7.750 – €14.500€5.450 – €10.7006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Glimmen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Glimmen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkooppunten bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-glimmen-9756

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Glimmen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Ook onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Groningen. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u details over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een traplift selecteren die voldoet aan uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mail: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Glimmen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende uitvoeringen laten zien en informeert welke uitvoering aansluit op uw situatie. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bieden wij leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Glimmen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Glimmen.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende populaire traplift fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars verzekeren een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren een aantal populaire fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde montagepartners van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Glimmen binnen een paar weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Handicare + Heymer verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Glimmen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Glimmen hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Meestal fluctueert dat tussen de 110 KG tot 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie