Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Matsloot

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Matsloot kan u daarbij helpen! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op de traplift-vergelijker bekijkt u praktische details m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, technische details, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kan men gelijk en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zorgeloos en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2050 tot wel €8000, incl. montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift april 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Noordenveld | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9749
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Matsloot april 2023

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Matsloot. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.700 – €2.3004 uur
1 bocht€5.450 – €9.000€3.500 – €5.5005 uur
2 bochten€6.350 – €10.600€3.700 – €7.400Eén dag
Spiltrap€8.350 – €13.600€5.200 – €9.900Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Matsloot.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Matsloot is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-matsloot-9749

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Matsloot voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 incl. montage.De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist analyseert of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een type uitkiezen die matcht met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of direct een aanvraag indienen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mail: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Matsloot subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte mogelijkheden laten zien en informeert u over welk soort lift aansluit op uw situatie. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan winkels en producenten die ook kunnen leveren in Matsloot.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Matsloot.

Professionele merken
In ons land zijn diverse professionele producenten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn enkele populaire traplift fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa. Bekende aanbieders van deze merken zijn o.a. Smienk, RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Matsloot binnen één tot twee weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als ThyssenKrupp & TipTop verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1100.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Matsloot is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Matsloot communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard wisselt dat tussen de 125 KG & 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie