Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wedde

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Wedde maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u risicoloos en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle details m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO en onderhoud. Ook kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Westerwolde.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven variëren tussen €2150 tot zo’n €9900, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Westerwolde | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Wedde april 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.550 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Wedde. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.600 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.200 – €9.000€2.550 – €5.4004,5 uur
Twee bochten€5.550 – €10.400€4.450 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€7.650 – €12.800€5.500 – €10.5001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Wedde.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wedde is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Veel leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-wedde-9698

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Wedde voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 inclusief installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenluxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerwolde via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westerwolde. Mensen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een veilige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een type kopen die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdweg 2
 • 9698 AE, Westerwolde
 • Website: www.westerwolde.nl
 • E-mail: gemeente@westerwolde.nl
 • Telefoonnummer: 0599320220

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Wedde subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de regio. Een productspecialist kan u verschillende liften laten zien en adviseert u over welke uitvoering voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht vindt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Wedde.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Wedde.

Bekende merken
In Nederland zijn een aantal goede leveranciers met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan in voor een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan enkele bekende ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Heymer, Minivator, Platinum, Extrema. Bekende adviseurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Wedde binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Platinum + Heymer verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Swing.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wedde is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wedde communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel ligt dat tussen de 105 KG en 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie