Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vriescheloo

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Vriescheloo biedt uitkomst! Steeds meer senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina leest u uitgebreide informatie wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, de werking, de tarieven, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Westerwolde.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De totale kosten variëren tussen €1700 oplopend tot 9900, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWesterwolde | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9699
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Vriescheloo juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €6.950 of meer.
 • Extra’s zoals een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Vriescheloo. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.650 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.850 – €8.500€2.750 – €5.900Dagdeel
Twee bochten€6.500 – €10.700€4.400 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €12.800€5.050 – €9.7005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Vriescheloo.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Vriescheloo is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u zo 55% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-vriescheloo-9699

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Vriescheloo voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 inclusief montage. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerwolde d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westerwolde. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een type kiezen die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdweg 2
 • 9698 AE, Westerwolde
 • Website: www.westerwolde.nl
 • E-mail: gemeente@westerwolde.nl
 • Telefoonnummer: 0599320220

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Vriescheloo zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u passende modellen tonen en informeert welk model matcht met uw woning en budget. Veel showrooms hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht vergelijkt u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Vriescheloo.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Vriescheloo.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele erkende merken aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende professionele leveranciers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde dealers van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Vriescheloo binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Otolift + TipTop verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Vriescheloo is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Vriescheloo verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 135 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie