Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Onnen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Onnen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zonder risico en op een prettige manier de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl leest u bruikbare informatie wat betreft trapliften. U leest hier alles over soorten liften, de werking, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Ook kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Groningen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De kosten variëren tussen €1950 tot wel €8700, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Groningen | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9755
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Onnen april 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Onnen. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.550 – €2.350Dagdeel
1 bocht€5.450 – €8.000€3.100 – €5.200halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.900€3.550 – €7.6001 dag
Wenteltrap€7.500 – €12.900€4.900 – €9.1006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Onnen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Onnen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u al snel 35% – 60% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkooppunten hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-onnen-9755

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Onnen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 inclusief installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Groningen. Mensen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang comfortabel in uw huis te wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type aanschaffen die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mailadres: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Onnen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u passende systemen demonstreren en informeert u over welke uitvoering past bij uw wensen en budget. Het gros van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder staan aanbieders en merken die ook liften installeren in Onnen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Onnen.

Goede merken
In uw omgeving zijn een aantal betrouwbare merken operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten waarborgen een snelle montage en een goede service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele grote merken Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator, Heymer. Populaire (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Onnen binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Minivator of RecentLift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Onnen is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Onnen hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 100 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie