Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Paterswolde

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Paterswolde vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u weer zelf en comfortabel van uw hele huis genieten. Op deze pagina bekijkt u belangrijke gegevens m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, de werking, de (montage)kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven liggen tussen de €1700 & €8000, inclusief montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Tynaarlo | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9765
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Paterswolde april 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Paterswolde. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.850 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.600 – €9.800€3.500 – €6.000halve dag
2 bochten€6.150 – €10.300€3.700 – €7.9001 dag
Draaiende trap€7.600 – €14.100€4.500 – €10.800Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Paterswolde.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Paterswolde kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u gemakkelijk 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste merken hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-paterswolde-9765

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Paterswolde voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 inclusief montage. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Tynaarlo. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een type uitkiezen die in lijn is met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of meteen aanmelden voor de WMO? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mail: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Paterswolde lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere systemen demonstreren en geeft aan welk soort lift aansluit op uw wensen, eisen en budget. Het gros van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Paterswolde.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Paterswolde.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere betrouwbare producenten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten beloven een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren een aantal goede fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe, Extrema. Betrouwbare wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Paterswolde al binnen 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Triwa en RecentLift beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Paterswolde is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Paterswolde hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard wisselt dat tussen de 120 KG tot 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie