Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eelde

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Eelde maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u op een veilige manier en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op deze site treft u handige beschrijvingen over trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de totale kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een veilige en prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2300 tot wel €8900, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTynaarlo | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9761
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Eelde april 2023

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs hangt af van twee zaken: het soort trap en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 inclusief installatie.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bieden wij de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Eelde. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.700 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.200 – €9.900€2.950 – €5.2001/2 dag
2 bochten€5.700 – €11.700€4.350 – €7.9006 uur
Wenteltrap€8.300 – €12.400€4.850 – €9.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Eelde.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eelde is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. Meer en meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-eelde-9761

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Eelde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tynaarlo. Burgers met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een traplift laten plaatsen die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mail: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Eelde zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere uitvoeringen tonen en adviseert u over welke uitvoering past bij uw wensen en budget. De meeste showrooms hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Eelde.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Eelde.

Professionele merken
In ons land zijn enkele bekende fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers werken met een snelle levering en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse grote fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Triwa. Bekende aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Eelde binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Handicare + RecentLift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Eelde is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Eelde hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal fluctueert dat tussen de 130 KG en 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie