Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zandeweer

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Zandeweer verschaft u die mogelijkheid! Flink wat mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. In het volgende overzicht treft u belangrijke tips m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2600 tot zo’n €8900, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Het Hogeland | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9997
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Zandeweer april 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs komt tot stand middels twee zaken: het type trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.100.
 • Extra opties zoals een opklapbare rail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Zandeweer. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.800 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.800 – €9.500€3.050 – €6.1005 uur
Meerdere bochten€5.650 – €10.100€3.900 – €7.300Hele dag
Spiltrap€8.050 – €14.300€5.150 – €10.6006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Zandeweer.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Zandeweer kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u gemakkelijk 55% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-zandeweer-9997

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Zandeweer voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem opgewassen tegenextreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede organisatie die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Het Hogeland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een lift kiezen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Zandeweer lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere opties laten zien en informeert welk type lift past aansluit op uw budget en situatie. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Zandeweer.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Zandeweer.

Goede merken
In Nederland zijn verschillende populaire fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan bekend om een korte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele populaire merken Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Extrema, Heymer, Minivator, Strobbe. Grote adviseurs van merken als deze zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur zal u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Zandeweer al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Acorn & Smienk beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare Freecurve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zandeweer is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zandeweer werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans wisselt dat tussen de 135 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie