Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westerwijtwerd

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Westerwijtwerd maakt het mogelijk! Steeds meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze site vindt u nuttige details wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, de werking, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Loppersum.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1650 en €10100, incl. montage.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Loppersum | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9993
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Westerwijtwerd maart 2023

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De prijs hangt af van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 incl. montage.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte verschaffen we de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Westerwijtwerd. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.650 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.400€2.850 – €6.200Dagdeel
2 bochten€6.100 – €10.000€3.850 – €7.7006 uur
Draaiende trap€7.700 – €13.200€4.700 – €9.400Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Westerwijtwerd.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westerwijtwerd is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 50% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Veel fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-westerwijtwerd-9993

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Westerwijtwerd voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Loppersum. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een systeem selecteren die in lijn is met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mail: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Westerwijtwerd subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere uitvoeringen laten zien en informeert u over welk merk/model aansluit op uw woning en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Westerwijtwerd.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Westerwijtwerd.

Goede merken
In Nederland zijn vijf populaire producenten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle montage en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan enkele professionele merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator. Grote montagepartners van merken als deze zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Westerwijtwerd binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Acorn + Extrema verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Westerwijtwerd is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Westerwijtwerd benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken ligt dat tussen de 130 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie