Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Warffum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Warffum verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u veilig en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker vindt u handige beschrijvingen aangaande trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zorgeloos en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten liggen tussen de €1950 & €8400, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Het Hogeland | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9989
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Warffum maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Warffum. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.650 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€4.500 – €8.200€2.700 – €5.900halve dag
2 bochten€6.350 – €11.000€3.700 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€8.000 – €13.200€5.150 – €10.5006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Warffum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Warffum kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u maar zo 50% op de aankoopprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer showrooms kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-warffum-9989

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Warffum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 inclusief plaatsing. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een veilige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert verkent of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift laten plaatsen die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Warffum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire stoelliften demonstreren en geeft aan welke uitvoering matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Warffum.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Warffum.

Erkende merken
In Nederland zijn een aantal betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten beloven een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse bekende fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Triwa, Heymer, Minivator, Extrema. Erkende specialisten van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Warffum binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Triwa en PractiComfort verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Warffum is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Warffum verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard ligt dat tussen de 100 KG tot 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie