Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eppenhuizen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Eppenhuizen biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u veilig en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website leest u nuttige adviezen over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De totale kosten liggen tussen de €2250 tot maar liefst €9200, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHet Hogeland | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9996
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Eppenhuizen september 2023

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt bepaald door 2 factoren: het soort trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €6.900 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Eppenhuizen. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.650 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.450 – €8.500€2.500 – €5.0004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €10.800€3.900 – €7.1001 dag
Wenteltrap€8.400 – €12.600€5.000 – €9.800Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eppenhuizen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Eppenhuizen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-eppenhuizen-9996

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Eppenhuizen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 inclusief installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Het Hogeland. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kiezen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Eppenhuizen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte systemen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Eppenhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Eppenhuizen.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere erkende leveranciers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte installatietijd en goede after service. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren 5 geschikte traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Minivator, Heymer, Triwa, Platinum. Grote verkopers van deze modellen zijn Vegro, Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een goede huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Eppenhuizen in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Dealers als ThyssenKrupp & 123 traplift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Horizon.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Eppenhuizen is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Eppenhuizen communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie