Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wetsinge

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Wetsinge biedt uitkomst! Flink wat senioren kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u weer zelf en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl leest u praktische beschrijvingen t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten variëren tussen €2350 tot wel €8400, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHet Hogeland | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9773
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Wetsinge februari 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.000.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Wetsinge. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.650 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.500 – €8.500€3.150 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€6.450 – €11.600€3.950 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€7.550 – €13.800€4.750 – €9.100Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Wetsinge.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wetsinge kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer merken kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-wetsinge-9773

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Wetsinge voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 incl. montage.Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Het Hogeland. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een prettige manier in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een stoellift selecteren die aansluit op uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of direct hulp aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Wetsinge subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal modellen tonen en informeert welk systeem aansluit op uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Wetsinge.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Wetsinge.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte merken werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan voor een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 geschikte producenten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator. Erkende adviseurs van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de installatie van een traplift in Wetsinge al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Acorn & 123 traplift hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wetsinge is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wetsinge benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 120 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie