Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Adorp

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Adorp biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website leest u belangrijke gegevens inzake trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, technische details, de verwachte kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1550 & €8600, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Het Hogeland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9774
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Adorp februari 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €6.900 of meer.
 • Extra opties als een verlichte voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Adorp. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.550 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.100€3.400 – €5.400halve dag
2 bochten€5.700 – €11.500€3.850 – €7.700Hele dag
Spiltrap€8.100 – €13.200€4.700 – €9.6006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Adorp.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Adorp kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Veel merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-adorp-9774

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Adorp voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 inclusief plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kiezen dat past bij uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of snel aanmelden voor de WMO? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Adorp zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende systemen laten zien en adviseert u over welk model voldoet aan uw situatie. Veel aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht bieden wij merken en winkels die ook liften plaatsen in Adorp.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Adorp.

Professionele merken
In ons land zijn 5 populaire leveranciers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten hanteren een vlotte levertijd en goede after service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan een aantal professionele traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Minivator. Populaire dealers van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Adorp in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als ThyssenKrupp + Extrema hebben een groot aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Adorp is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Adorp communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 100 KG & 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie