Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Appingedam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Appingedam vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via onze vergelijker vindt u nuttige beschrijvingen aangaande trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, de werking, de onkosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u direct en vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Appingedam.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €1750 tot maar liefst €8400, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Appingedam | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteAppingedam
Postcode9902
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Appingedam mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.650 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Appingedam. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.550 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.450 – €9.600€3.100 – €6.0005 uur
Twee bochten€5.850 – €11.600€4.450 – €7.9005,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €13.600€4.650 – €9.8006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Appingedam.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Appingedam is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u al snel 50% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-appingedam-9902

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Appingedam voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.750. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede leverancier die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Appingedam door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Appingedam. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Appingedam (https://www.appingedam.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna geven ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een systeem laten plaatsen die matcht met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaweg 14
 • 9901 CM, Appingedam
 • Website: www.appingedam.nl
 • E-mail: wmo@appingedam.nl
 • Telefoonnummer: 140596

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Appingedam lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw budget en situatie. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de volgende tabel staan de meest populaire aanbieders die ook leveren in Appingedam.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Appingedam.

Bekende merken
In Nederland zijn een aantal populaire producenten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten verzekeren een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In deze tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere geschikte fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde wederverkopers van de genoemde merken zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Appingedam binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Triwa + Heymer bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Two.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Appingedam is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Appingedam hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal fluctueert dat tussen de 135 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie