Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuidwolde

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Zuidwolde biedt uitkomst! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via onze vergelijker vindt u handige details betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, de unieke werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Bovendien kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schommelen tussen €2000 tot zo’n €9300, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Het Hogeland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteHet Hogeland
Postcode9785
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Zuidwolde april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs is afhankelijk van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.500 of meer.
 • Opties zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Zuidwolde. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.850 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.400 – €8.800€3.300 – €6.2004,5 uur
Meerdere bochten€5.900 – €10.000€3.800 – €8.0001 dag
Wenteltrap€8.250 – €13.100€5.300 – €9.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuidwolde.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Zuidwolde is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u maar zo 50% op de aankoopprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-zuidwolde-9785

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Zuidwolde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Deze variant beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Het Hogeland. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een lift laten plaatsen die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Zuidwolde lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire opties laten zien en informeert welke uitvoering in lijn is met de situatie en het budget. Het gros van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst bekijkt u merken en winkels die ook actief zijn in Zuidwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Zuidwolde.

Professionele merken
In ons land zijn diverse goede fabrikanten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers verzekeren een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele geschikte leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa. Erkende adviseurs van deze merken zijn o.a. Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de montage van een traplift in Zuidwolde binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Handicare + PractiComfort verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Zuidwolde is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Zuidwolde werkt met een maximale draagkracht in KG. Vaak ligt dat tussen de 125 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie