Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stitswerd

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Stitswerd maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina bieden wij nuttige adviezen m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, de unieke werking, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder moeite een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2400 tot wel €8900, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Het Hogeland | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9999
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftPlatinum Curve

Kosten traplift Stitswerd februari 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Daarbovenop zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.700 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Stitswerd. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.850 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.450 – €8.000€2.500 – €6.9001/2 dag
Twee bochten€6.100 – €10.200€4.300 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.150 – €12.800€4.850 – €10.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Stitswerd.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Stitswerd kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. De meeste leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-stitswerd-9999

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Stitswerd voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.450 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 inclusief installatie. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland met de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Het Hogeland. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een lift laten installeren die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Stitswerd onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere stoelliften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel treft u merken en winkels die ook liften plaatsen in Stitswerd.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Stitswerd.

Bekende merken
In uw regio zijn verschillende betrouwbare producenten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan in voor een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere erkende ontwikkelaars Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Minivator. Grote wederverkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Stitswerd binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Acorn & RecentLift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Two.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Stitswerd is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Stitswerd communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak fluctueert dat tussen de 110 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie