Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Landsmeer

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Landsmeer kan u daarbij helpen! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u weer zelf en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Via Trapliftexpert.nl leest u handige informatie t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de verwachte kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Landsmeer.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De kosten liggen tussen de €2050 tot wel €9500, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Landsmeer | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1121
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Landsmeer mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens komen er additionele kosten bij voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.100 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Landsmeer. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.550 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.400€2.850 – €5.4001/2 dag
Meerdere bochten€6.450 – €11.600€3.650 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.550 – €13.300€4.850 – €10.8001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Landsmeer.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Landsmeer is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 55% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is dat een duurzame investering. Flink wat merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-landsmeer-1121

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Landsmeer voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.300 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 incl. montage.Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Landsmeer via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Landsmeer. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Landsmeer (https://www.landsmeer.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend krijgt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U gaat dan een systeem selecteren dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dr. M.L. Kingstraat 2
 • 1121 CP, Landsmeer
 • Website: www.landsmeer.nl
 • E-mail: middelpunt@landsmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0204877124

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Landsmeer onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een erkende adviseur kan u passende stoelliften demonstreren en adviseert welk merk/model matcht met de situatie en het budget. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Landsmeer.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Landsmeer.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn verschillende geschikte leveranciers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten bieden een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal grote merken We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum. Populaire aanbieders van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Landsmeer binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Triwa en PractiComfort hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare Freecurve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Landsmeer is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Landsmeer hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard wisselt dat tussen de 115 KG en 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie