Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Amsterdam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Amsterdam kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u risicoloos en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website leest u handige informatie wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO en veiligheid. Meer info? Dan kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Amsterdam.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1750 & €9000, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAmsterdam | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmsterdam
Postcode1090
WMO Beslissingstermijn16 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Amsterdam april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Amsterdam. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.650 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.550 – €8.100€3.150 – €6.2005 uur
Meerdere bochten€5.850 – €10.600€3.900 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €12.600€4.500 – €10.4001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Amsterdam.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Amsterdam is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-amsterdam-1090

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Amsterdam voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.550 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 incl. installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Amsterdam door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Amsterdam. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Amsterdam (https://www.amsterdam.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 16 weken. Nadien geven ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een stoellift laten monteren die matcht met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Amstel (vestiging centraal) 1
 • 1011 PN, Amsterdam
 • Website: www.amsterdam.nl
 • E-mailadres: sociaalloket@centrum.amsterdam.nl
 • Telefoonnummer: 08000643

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Amsterdam bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende systemen demonstreren en adviseert welk systeem matcht met uw budget en situatie. Een groot deel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst staan verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Amsterdam.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Amsterdam.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn een aantal professionele leveranciers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan bekend om een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere grote traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema. Gerenommeerde montagepartners van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het kopen van de beste huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Amsterdam binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + Strobbe bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Sadler.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Amsterdam is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Amsterdam hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak fluctueert dat tussen de 120 KG en 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie