Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Diemen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Diemen biedt uitkomst! Een groot aantal senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zonder risico en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met belangrijke informatie wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, de werking, de totale kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Tevens kunt u gratis een brochure of een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Diemen.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2400 tot maar liefst €10000, incl. montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDiemen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDiemen
Postcode1111
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Diemen mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs hangt af van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €6.950.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Diemen. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.800 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€4.500 – €9.400€3.250 – €5.4005 uur
2 bochten€6.150 – €11.300€4.150 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€7.700 – €12.000€4.500 – €9.7005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Diemen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Diemen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer merken hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-diemen-1111

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Diemen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Diemen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Diemen. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur komt bij u thuis en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Diemen (https://www.diemen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert bekijkt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een model laten plaatsen die rijmt met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Burgemeester van Tienenweg 24
 • 1111 CW, Diemen
 • Website: www.diemen.nl
 • E-mail: info@diemen.nl
 • Telefoonnummer: 0203141841

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Diemen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de regio. Een productspecialist kan u verschillende stoelliften introduceren en adviseert welk model rijmt met uw wensen, eisen en budget. De meeste showrooms hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder vindt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Diemen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Diemen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal betrouwbare fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten focussen zich op een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal betrouwbare fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema, Heymer. Grote (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het kopen van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de montage van een traplift in Diemen binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + Heymer hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000XXL.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Diemen is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Diemen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard schommelt dat tussen de 115 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie