Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Purmerland

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Purmerland verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina kunt u aan de slag met praktische details wat betreft trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Landsmeer.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven schommelen tussen €2200 tot maar liefst €8900, inclusief montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Landsmeer | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1451
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftOtolift Line

Kosten traplift Purmerland mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak geldt er een meerprijs voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.650 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel vindt u een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Purmerland. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.800 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.750 – €8.400€3.350 – €6.100halve dag
2 bochten€5.800 – €11.000€3.600 – €8.0001 dag
Draaiende trap€8.500 – €13.900€5.000 – €9.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Purmerland.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Purmerland is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u eenvoudig 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-purmerland-1451

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Purmerland voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 inclusief installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Landsmeer met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Landsmeer. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren comfortabel zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Landsmeer (https://www.landsmeer.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna sturen ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift kopen die aansluit op uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of gelijk hulp aanvragen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dr. M.L. Kingstraat 2
 • 1121 CP, Landsmeer
 • Website: www.landsmeer.nl
 • E-mailadres: middelpunt@landsmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0204877124

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Purmerland zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte stoelliften demonstreren en geeft aan welk model matcht met uw situatie. Het gros van de showrooms verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Purmerland.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Purmerland.

Bekende merken
In uw omgeving zijn diverse goede merken actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers werken met een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 goede traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Minivator, Strobbe, Platinum. Populaire specialisten van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de installatie van een traplift in Purmerland binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Minivator of Smienk verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Purmerland is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Purmerland verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel wisselt dat tussen de 125 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie