Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kudelstaart

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Kudelstaart biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina bekijkt u bruikbare beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Aalsmeer.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De totale kosten schommelen tussen €1650 tot maar liefst €8100, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAalsmeer | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1433
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Kudelstaart juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs hangt af van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Ook geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.200 incl. montage.
 • Extra opties als een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Kudelstaart. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.600 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€4.900 – €8.200€2.900 – €6.2004,5 uur
Meerdere bochten€6.000 – €10.500€3.750 – €8.000Hele dag
Spiltrap€7.800 – €12.600€5.450 – €10.8006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Kudelstaart.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Kudelstaart is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u zo 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-kudelstaart-1433

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Kudelstaart voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 inclusief installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende firma die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aalsmeer binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Aalsmeer. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Aalsmeer (https://www.aalsmeer.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een stoellift laten monteren die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1431 EH, Aalsmeer
 • Website: www.aalsmeer.nl
 • E-mailadres: sociaalloket@aalsmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0297387575

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Kudelstaart onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende liften laten zien en geeft aan welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder staan fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Kudelstaart.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Kudelstaart.

Bekende merken
In ons land zijn een aantal erkende producenten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers focussen zich op een korte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 bekende leveranciers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Platinum, Heymer, Extrema. Erkende montagepartners van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Kudelstaart binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Stannah & PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Kudelstaart is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Kudelstaart benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak fluctueert dat tussen de 135 KG – 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie