Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Naarden

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Naarden vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl treft u bruikbare adviezen inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Gooise Meren.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2100 tot zo’n €8900, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteGooise Meren | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1411
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Naarden april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Naarden. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.800 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.200 – €9.900€3.200 – €6.6004,5 uur
2 bochten€6.350 – €10.000€4.450 – €7.1006 uur
Wenteltrap€7.950 – €13.000€4.700 – €9.6006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Naarden.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Naarden kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u zo 45% – 50% op de aanschafwaarde. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Veel merken kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-naarden-1411

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Naarden voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.350 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gooise Meren via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Gooise Meren. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Gooise Meren (https://www.gooisemeren.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een systeem kiezen die voldoet aan uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Brinklaan 35
 • 1404 EP, Gooise Meren
 • Website: www.gooisemeren.nl
 • E-mail: gemeente@gooisemeren.nl
 • Telefoonnummer: 352070000

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Naarden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een productspecialist kan u passende modellen demonstreren en informeert welke uitvoering past bij uw budget en situatie. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bieden wij winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Naarden.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Naarden.

Erkende merken
In uw regio zijn vijf erkende traplift fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers focussen zich op een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf geschikte producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa, Heymer. Populaire (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de montage van een traplift in Naarden binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Minivator of Smienk hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Naarden is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Naarden verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie