Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nederhorst den Berg

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Nederhorst den Berg maakt het mogelijk! Veel ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en moeiteloos de trap op en af. Op deze pagina bieden wij uitgebreide tips ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, de werking, de installatiekosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Wijdemeren.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €2350 tot wel €8100, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWijdemeren | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1394
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 80

Kosten traplift Nederhorst den Berg april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs hangt af van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.500 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel vindt u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Nederhorst den Berg. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.600 – €2.200Dagdeel
1 bocht€4.600 – €9.300€2.600 – €6.5001/2 dag
2 bochten€5.850 – €11.600€4.000 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€7.850 – €12.000€4.750 – €9.600Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nederhorst den Berg.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nederhorst den Berg is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u tot wel 55% op de nieuwprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-nederhorst-den-berg-1394

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Nederhorst den Berg voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 incl. installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijdemeren via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Wijdemeren. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Wijdemeren (https://www.wijdemeren.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een systeem kiezen die in lijn is met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer weten of direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Rading 1
 • 1231 KB, Wijdemeren
 • Website: www.wijdemeren.nl
 • E-mailadres: info@wijdemeren.nl
 • Telefoonnummer: 14035

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Nederhorst den Berg bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u verschillende stoelliften demonstreren en adviseert welk model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. De meeste verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Nederhorst den Berg.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Nederhorst den Berg.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire producenten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers garanderen een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren enkele geschikte traplift bouwers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Extrema, Minivator, Heymer. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van de beste huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de installatie van een traplift in Nederhorst den Berg binnen een paar weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Stannah of TipTop verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Nederhorst den Berg is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nederhorst den Berg verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Vaak ligt dat tussen de 110 KG en 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie