Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift s-Graveland

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in s-Graveland maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zonder risico en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl leest u belangrijke tips omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Wijdemeren.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2100 tot zo’n €9400, incl. installatie.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWijdemeren | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1243
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift s-Graveland mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt bepaald door twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel vindt u indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in s-Graveland. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.650 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.050 – €8.500€2.950 – €6.7005 uur
Meerdere bochten€5.950 – €11.000€4.450 – €8.000Eén dag
Wenteltrap€7.600 – €12.600€5.550 – €10.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in s-Graveland.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in s-Graveland is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Steeds meer verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-s-graveland-1243

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in s-Graveland voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 inclusief plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijdemeren via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Wijdemeren. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Wijdemeren (https://www.wijdemeren.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert verkent of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Nadien ontvangt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een systeem laten plaatsen die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Rading 1
 • 1231 KB, Wijdemeren
 • Website: www.wijdemeren.nl
 • E-mail: info@wijdemeren.nl
 • Telefoonnummer: 14035

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO s-Graveland lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u passende modellen laten zien en vertelt welk systeem voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in s-Graveland.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in s-Graveland.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere geschikte merken actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten werken met een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden 5 betrouwbare ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum. Betrouwbare aanbieders van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in s-Graveland binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Stannah + RecentLift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare Freecurve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in s-Graveland is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in s-Graveland hanteert een maximale draagkracht in KG. Standaard valt dit binnen een marge van 105 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie