Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lijnden

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Lijnden biedt uitkomst! Meer en meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en probleemloos de trap op en af. Op de traplift-vergelijker treft u waardevolle specificaties t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, de werking, de totale kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Daarbovenop kunt u direct en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1750 tot wel €8500, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHaarlemmermeer | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1175
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Lijnden mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.300 of meer.
 • Extra opties als een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder bieden wij de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Lijnden. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.850 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.050 – €9.800€2.650 – €5.700Dagdeel
Meerdere bochten€5.600 – €10.000€4.050 – €7.2001 dag
Spiltrap€8.350 – €13.700€4.650 – €10.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lijnden.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lijnden is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-lijnden-1175

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Lijnden voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Haarlemmermeer. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. De consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een traplift laten installeren die voldoet aan uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Lijnden subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een showroom/dealer in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal uitvoeringen tonen en vertelt welk soort lift in lijn is met uw situatie. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel bieden wij merken en winkels die ook werkzaam zijn in Lijnden.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Lijnden.

Erkende merken
In uw omgeving zijn verschillende goede fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers staan bekend om een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf bekende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Populaire wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het vinden van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Lijnden binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Stannah en Heymer verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare 2000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Lijnden is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Lijnden communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak schommelt dat tussen de 110 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie