Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijdemeren

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Wijdemeren kan u daarbij helpen! Steeds meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Via Trapliftexpert.nl treft u uitgebreide specificaties ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Wijdemeren.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De kosten liggen tussen de €1800 tot wel €9300, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWijdemeren | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Wijdemeren april 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Wijdemeren. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.250€1.650 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.700 – €8.500€3.100 – €6.9005 uur
Twee bochten€5.950 – €10.000€3.650 – €7.5006 uur
Wenteltrap€8.100 – €12.200€4.550 – €9.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wijdemeren.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Wijdemeren is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer verkooppunten kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wijdemeren-1231

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Wijdemeren voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.400 inclusief montage. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijdemeren via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Wijdemeren. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Wijdemeren (https://www.wijdemeren.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Nadien sturen ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten plaatsen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Rading 1
 • 1231 KB, Wijdemeren
 • Website: www.wijdemeren.nl
 • E-mail: info@wijdemeren.nl
 • Telefoonnummer: 14035

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Wijdemeren zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u een aantal liften demonstreren en geeft aan welk soort lift in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Wijdemeren.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Wijdemeren.

Populaire merken
In Nederland zijn een aantal erkende traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers garanderen een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit 5 goede ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema. Betrouwbare dealers van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist kan u helpen met het vinden van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Wijdemeren binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Handicare & Strobbe hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Line.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wijdemeren is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wijdemeren werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 105 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie