Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Breukeleveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Breukeleveen vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en comfortabel naar boven en naar beneden. Via Trapliftexpert.nl treft u handige specificaties ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Wijdemeren.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2450 oplopend tot 9000, inclusief installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Wijdemeren | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode3625
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Breukeleveen mei 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De prijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.350 incl. montage.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel bekijkt u de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Breukeleveen. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.550 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.600€3.250 – €5.700halve dag
Twee bochten€5.950 – €10.100€3.550 – €7.6006 uur
Wenteltrap€8.150 – €14.000€5.400 – €10.800Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Breukeleveen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Breukeleveen is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-breukeleveen-3625

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Breukeleveen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. montage.Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijdemeren binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Wijdemeren. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Wijdemeren (https://www.wijdemeren.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan opstapjes of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een model laten monteren die rijmt met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Rading 1
 • 1231 KB, Wijdemeren
 • Website: www.wijdemeren.nl
 • E-mailadres: info@wijdemeren.nl
 • Telefoonnummer: 14035

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Breukeleveen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire stoelliften demonstreren en informeert welk type lift past matcht met uw budget en situatie. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Breukeleveen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Breukeleveen.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn verschillende populaire traplift bouwers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars bieden een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftInnovatief en compact design
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan meerdere populaire fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum. Betrouwbare wederverkopers van de genoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Breukeleveen binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als ThyssenKrupp + TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Breukeleveen is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Breukeleveen hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans ligt dat tussen de 100 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie