Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Breukelen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Breukelen verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze webpagina kunt u aan de slag met handige details met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Stichtse Vecht.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2250 en €9300, inclusief installatie.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteStichtse Vecht | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3621
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Breukelen mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.050 inclusief installatie.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Breukelen. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.550 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.800 – €9.000€2.800 – €5.4001/2 dag
Twee bochten€5.800 – €10.800€3.950 – €7.4006 uur
Spiltrap€7.900 – €13.200€4.500 – €9.1001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Breukelen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Breukelen is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de aanbieders bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-breukelen-3621

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Breukelen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 incl. montage.Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stichtse Vecht binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Stichtse Vecht. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert beslist of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als opstapjes of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een lift laten monteren die matcht met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een aanvraag indienen? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Endelhovenlaan 1
 • 3601 GR, Stichtse Vecht
 • Website: www.stichtsevecht.nl
 • E-mailadres: Zorggroep de Vechtstreek
 • Telefoonnummer: 0346254000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Breukelen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past rijmt met de situatie en het budget. Veel winkels bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder vindt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Breukelen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Breukelen.

Erkende merken
In uw omgeving zijn enkele betrouwbare traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken staan voor een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere geschikte merken Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder worden er ook producten verkocht van Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe, Platinum. Betrouwbare wederverkopers van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Breukelen binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals ThyssenKrupp en PractiComfort beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Breukelen is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Breukelen hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal ligt dat tussen de 125 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie