Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oud Zuilen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Oud Zuilen maakt het mogelijk! Flink wat senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site vindt u praktische details met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Stichtse Vecht.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2500 oplopend tot 9600, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteStichtse Vecht | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3611
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Oud Zuilen april 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs komt tot stand middels twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 incl. montage.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Oud Zuilen. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.600 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.700€3.250 – €6.5005 uur
2 bochten€6.300 – €10.300€4.250 – €7.9005,5 uur
Draaiende trap€8.550 – €14.400€4.850 – €10.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oud Zuilen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oud Zuilen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 35% – 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer merken bieden een assortiment met gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-oud-zuilen-3611

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Oud Zuilen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap start bij €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 incl. montage.Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze lift beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stichtse Vecht d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Stichtse Vecht. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert bekijkt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een lift kiezen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of meteen een WMO-melding doen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Endelhovenlaan 1
 • 3601 GR, Stichtse Vecht
 • Website: www.stichtsevecht.nl
 • E-mail: Zorggroep de Vechtstreek
 • Telefoonnummer: 0346254000

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Oud Zuilen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende liften demonstreren en adviseert welk model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht bekijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Oud Zuilen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oud Zuilen.

Erkende merken
In uw regio zijn meerdere goede leveranciers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken werken met een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren diverse goede ontwikkelaars We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Triwa, Strobbe, Minivator, Platinum. Betrouwbare dealers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Oud Zuilen in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Otolift of Strobbe hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oud Zuilen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oud Zuilen verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 100 KG en 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie