Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hekendorp

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Hekendorp maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zorgeloos en moeiteloos de trap op en af. Op deze pagina treft u nuttige tips aangaande trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Ook kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Oudewater.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €1700 oplopend tot 8200, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOudewater | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3467
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 55

Kosten traplift Hekendorp april 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.600 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Hekendorp. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.800 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.350 – €9.700€2.600 – €5.7001/2 dag
Twee bochten€6.450 – €11.700€4.400 – €7.5005,5 uur
Spiltrap€7.850 – €13.300€4.850 – €9.8006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hekendorp.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Hekendorp kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hekendorp-3467

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Hekendorp voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oudewater via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oudewater. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oudewater (https://www.oudewater.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kopen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of snel hulp aanvragen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kapellestraat 26
 • 3421 CV, Oudewater
 • Website: www.oudewater.nl
 • E-mail: info@welzijnoudewater.nl
 • Telefoonnummer: 0348561893

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Hekendorp vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de regio. Een betrouwbare expert kan u verschillende systemen laten zien en informeert u over welk model matcht met de situatie en het budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In deze tabel vindt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Hekendorp.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Hekendorp.

Goede merken
In uw omgeving zijn verschillende geschikte traplift fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten focussen zich op een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren enkele bekende producenten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum. Populaire montagepartners van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Hekendorp binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Otolift & RecentLift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Parallel.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hekendorp is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hekendorp werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie