Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haarzuilens

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Haarzuilens maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze website bieden wij praktische specificaties t.a.v. trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de totale kosten, de WMO en populaire leveranciers. Tevens kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Utrecht.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1500 oplopend tot 8000, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteUtrecht | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3455
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Haarzuilens mei 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.050.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Haarzuilens. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.550 – €2.350halve dag
1 bocht€4.800 – €9.800€2.900 – €5.7001/2 dag
2 bochten€5.750 – €10.100€3.700 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€7.950 – €13.400€5.200 – €10.000Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Haarzuilens.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Haarzuilens is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 60% op de aanschafwaarde. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-haarzuilens-3455

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Haarzuilens voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 inclusief installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Utrecht via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Utrecht. Burgers met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Utrecht (https://www.utrecht.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna verstrekken ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type laten installeren die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of snel een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Postbus 2402
 • 3500 GK, Utrecht
 • Website: www.utrecht.nl
 • E-mail: wmo@utrecht.nl
 • Telefoonnummer: 0302869500

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Haarzuilens onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u een aantal mogelijkheden laten zien en adviseert u over welk model aansluit op uw budget en situatie. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Haarzuilens.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Haarzuilens.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele geschikte ontwikkelaars met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken staan in voor een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere bekende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum. Gerenommeerde dealers van dergelijke merken zijn Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist kan u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Haarzuilens binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Triwa + Smienk hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Air.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Haarzuilens is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Haarzuilens hanteert een maximale draagkracht in KG. Doorgaans schommelt dat tussen de 135 KG tot 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie