Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Linschoten

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Linschoten maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u risicoloos en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina leest u uitgebreide gegevens wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Montfoort.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1550 tot zo’n €10100, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMontfoort | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3461
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Linschoten mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050.
 • Opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Linschoten. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.800 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.600 – €8.600€2.500 – €6.5004,5 uur
2 bochten€6.100 – €11.900€3.800 – €7.9006 uur
Wenteltrap€7.700 – €12.500€5.100 – €10.1001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Linschoten.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Linschoten kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 35% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat merken bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-linschoten-3461

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Linschoten voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 inclusief installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Montfoort binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Montfoort. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Montfoort (https://www.montfoort.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een type selecteren die in lijn is met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of nu direct aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Om ‘t Hof 8
 • 3417 JA, Montfoort
 • Website: www.montfoort.nl
 • E-mailadres: wmo.loket@woerden.nl
 • Telefoonnummer: 0348470544

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Linschoten onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u verschillende opties tonen en informeert welk soort lift past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht staan de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Linschoten.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Linschoten.

Professionele merken
In uw regio zijn meerdere geschikte ontwikkelaars actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars waarborgen een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn meerdere goede ontwikkelaars Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum. Erkende specialisten van deze modellen zijn 123traplift, Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de installatie van een traplift in Linschoten binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Minivator of 123 traplift verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Linschoten is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Linschoten verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans wisselt dat tussen de 110 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie