Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Driebruggen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Driebruggen kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u zelfstandig en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met handige gegevens betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u gratis en vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Bodegraven-Reeuwijk.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en eenvoudige manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €1550 tot zo’n €10000, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode3465
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Driebruggen juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door twee zaken: uw trapsituatie en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel verstrekken wij de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Driebruggen. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.750 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.500€3.100 – €6.7004,5 uur
2 bochten€5.800 – €10.700€3.950 – €7.3001 dag
Wenteltrap€8.300 – €13.200€5.300 – €9.300Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Driebruggen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Driebruggen is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-driebruggen-3465

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Driebruggen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bodegraven-Reeuwijk via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift selecteren die rijmt met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Driebruggen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte systemen introduceren en vertelt welk merk/model in lijn is met uw woning en budget. Veel winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Driebruggen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Driebruggen.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal goede producenten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan in voor een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden een aantal bekende traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe. Grote adviseurs van deze modellen zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het vinden van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Driebruggen binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Stannah & 123 traplift bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Platinum Horizon.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Driebruggen is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Driebruggen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de basis wisselt dat tussen de 110 KG tot 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie