Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Harmelen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Harmelen maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zelfstandig en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op de traplift-vergelijker treft u bruikbare informatie inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, de werking, de geschatte kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Woerden.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2000 tot wel €9500, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWoerden | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3481
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Harmelen juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Harmelen. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.750 – €2.300halve dag
1 bocht€5.300 – €8.300€2.900 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€6.350 – €10.200€3.950 – €7.8005,5 uur
Spiltrap€8.100 – €13.600€5.550 – €10.200Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Harmelen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Harmelen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u maar zo 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-harmelen-3481

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Harmelen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 inclusief montage. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Woerden via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Woerden. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Woerden (https://www.woerdenwijzer.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een traplift laten installeren die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Blekerijlaan 14
 • 3447 GR, Woerden
 • Website: www.woerdenwijzer.nl
 • E-mailadres: info@woerdenwijzer.nl
 • Telefoonnummer: 0348428

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Harmelen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal stoelliften demonstreren en vertelt welk type lift past past bij uw wensen en budget. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Harmelen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Harmelen.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele erkende traplift fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten bieden een snelle levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden 5 populaire producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Heymer, Platinum, Minivator. Bekende aanbieders van deze merken zijn o.a. PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een goede huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Harmelen al binnen 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Platinum + 123 traplift verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Harmelen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Harmelen benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans fluctueert dat tussen de 115 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie