Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stichtse Vecht

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Stichtse Vecht verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Aan de hand van deze website bekijkt u bruikbare beschrijvingen m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u online en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Stichtse Vecht.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven liggen tussen de €2250 oplopend tot 9800, incl. installatie.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Stichtse Vecht | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000

Kosten traplift Stichtse Vecht april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens komen er additionele kosten bij voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.050.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Stichtse Vecht. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.700 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.350 – €9.400€3.100 – €5.4001/2 dag
2 bochten€6.300 – €11.300€3.650 – €7.5001 dag
Draaiende trap€7.850 – €12.800€5.400 – €9.500Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Stichtse Vecht.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Stichtse Vecht is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer aanbieders hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-stichtse-vecht-3633

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Stichtse Vecht voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 incl. plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stichtse Vecht door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Stichtse Vecht. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een model laten plaatsen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Endelhovenlaan 1
 • 3601 GR, Stichtse Vecht
 • Website: www.stichtsevecht.nl
 • E-mailadres: Zorggroep de Vechtstreek
 • Telefoonnummer: 0346254000

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Stichtse Vecht onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel/showroom in de regio. Een productspecialist kan u de populaire systemen demonstreren en adviseert u over welk soort lift rijmt met uw woning en budget. Veel winkeliers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Stichtse Vecht.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Stichtse Vecht.

Goede merken
In uw regio zijn een aantal goede traplift fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan voor een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan 5 populaire leveranciers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Triwa, Platinum, Extrema, Minivator. Grote wederverkopers van de genoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Stichtse Vecht binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Stannah + 123 traplift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Stichtse Vecht is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Stichtse Vecht verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel valt dit binnen een marge van 115 KG & 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie