Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tienhoven

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Tienhoven vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u weer zelf en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via deze pagina kunt u aan de slag met uitgebreide adviezen ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, technische details, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Stichtse Vecht.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2250 tot wel €9600, incl. plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteStichtse Vecht | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3612
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Tienhoven april 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.400.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Tienhoven. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.800 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.700 – €9.500€2.850 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €10.000€4.100 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€7.750 – €13.400€5.000 – €10.4006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Tienhoven.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tienhoven kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u al snel 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer aanbieders bieden een assortiment met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-tienhoven-3612

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Tienhoven voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 inclusief montage. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stichtse Vecht d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Stichtse Vecht. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een lift uitkiezen dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk aanmelden voor de WMO? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Endelhovenlaan 1
 • 3601 GR, Stichtse Vecht
 • Website: www.stichtsevecht.nl
 • E-mailadres: Zorggroep de Vechtstreek
 • Telefoonnummer: 0346254000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Tienhoven bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u passende stoelliften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering aansluit op uw situatie. De meeste winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Tienhoven.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Tienhoven.

Populaire merken
In ons land zijn diverse bekende traplift bouwers actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken beloven een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele goede merken Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema. Populaire (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Tienhoven binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Platinum + Strobbe hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Tienhoven is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Tienhoven hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard ligt dat tussen de 125 KG – 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie